Το Περού άρχισε να καλλιεργεί καφέ γύρω στα μέσα του 1700. Πλέον είναι στους δέκα μεγαλύτερους παραγωγούς καφέ στον κόσμο, και αναγνωρίζεται ως προμηθευτής εξαιρετικών ποικιλιών οργανικού καφέ.
Για να διασφαλίστεί η ποιότητα και η ακεραιότητα του σπυριού κάθε φυτεία καλλιεργεί τα δέντρα καφέ χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, οι παρτίδες κόκκων καφέ συλλέγονται με τα χέρια και η επεξεργασία γίνεται ακολουθώντας αυστηρές οργανικές και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.
Ο καφές μας προέρχεται από μικρούς καλλιεργητές της περιοχής Chanchamyo, με πιστοποίηση από τον οργανισμό CERES, με χαρακτηριστικά HB (hardbean) και πιστοποίηση RFA (Rainforest Alliance). Καφές πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέγειας με ελαφρύ προς μέτριο σώμα, απαλό λουλουδένιο άρωμα, μέτρια οξύτητα (citric) και απαλή επίγευση καρυδιού και κανέλας.