Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Facebook
Instagram
Tiktok

DECAFFEINATED ESPRESSO

Η καφεΐνη εμφανίζεται στον καφέ μέσω της φυσικής διαδικασίας ωρίμανσης. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 10% των οπαδών του καφέ που Θέλουν ένα ηπιότερο ρόφημα και απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ χωρίς τη τονωτική και διεγερτική δράση της καφεΐνης. Το πλεονέκτημα για τους λάτρεις του ντεκαφεϊνέ είναι ότι λόγω της αφαίρεσης της καφεΐνης (η οποία είναι ένα από τα συστατικά που δίνει στου καφέ τη χαρακτηριστική του ένταση και οξύτητα), η γεύση του καφέ καθίσταται πιο απαλή και ουδέτερη, χωρίς όμως να χάνονται τα υπόλοιπα πλούσια χαρακτηριστικά της γεύσης και του αρώματος. Για να θεωρείται ντεκαφεϊνέ ο καφές πρέπει να έχει αφαιρεθεί κατ’ ελάχιστο το 97% της καφεΐνης από τους πράσινους κόκκους του καφέ. Η γενική διαδικασία “αποκαφεϊνοποίησης” περιλαμβάνει το μούλιασμα των πράσινων κόκκων του καφέ σε καυτό νερό (θερμοκρασίας 70-94°C) και στη συνέχεια μέσω ειδικής επεξεργασίας επιτυγχάνεται να εξαχθεί-διαλυθεί η καφεΐνη.

Ισορροπημένος, απαλός, με λεπτό σώμα, χαμηλή οξύτητα με

διακριτικές γευστικές νότες κακάο και ψημένο φουντούκι.

Επίγευση μέτριας έντασης