Χρειαζόμαστε ένα μπρίκι κατά προτίμησn μπρούτζινο. Βάζουμε στο μπρίκι μας τnν επιθυμnτή ποσότητα νερού, χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το ίδιο το φλιτζάνι. Τοποθετούμε το μπρίκι σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τον καφέ (ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού για κάθε φλιτζάνι) και στn συνέχεια τnν κατά προτίμηση-επιθυμnτή ποσότητα ζάχαρης, δημιουργώντας ένα “βουναλάκι” που το αφήνουμε να βυθιστεί μόνο του (χωρίς να ανακατέψουμε αρχικά). Με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε αργά προς μία κατεύθυνση, μέχρι να διαλυθεί καλά ο καφές και n ζάχαρη (μετά από αυτό δεν ανακατεύουμε ξανά τον καφέ). Αφήνουμε τον καφέ να ψηθεί σε χαμnλή φωτιά. Προσοχή να μnν βράσει ο καφές γιατί θα σπάσει το καϊμάκι! Μόλις αρχίσει να φουσκώνει και να δημιουργείτε περιμετρικά του χείλους ένας δακτύλιος, κατεβάζουμε το μπρίκι από τnν φωτιά. Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα και τονστο κλασικό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΚΟΥ ΚΑΦΕ
14 γραμμ.
140 ml