ΠΕΡΙΟΧΗ
ΥΨΟΜΕΤΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΞΗΡΑΝΣΗ
Bucaramanga
1400 – 1550asl
100% Arabica, Caturra, Typica
Washed
Elevated Sun-drying
Η Κολομβία δεύτερη (μετά τη Βραζιλία) χώρα του κόσμου σε παραγωγή καφέ. Παράγει ποικιλίες, με πολλές ποιοτικές διακυμάνσεις. Kάποιες τοπικές ποικιλίες θεωρούνται από τις καλύτερες του κόσμου. Κατά παράδοση οι Κολομβιανοί καφέδες ταξινομούνται με κριτήριο το μέγεθος του σπυριού αν και μερικές φορές τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι αντιστρόφως ανάλογα προς το μέγεθος του κόκκου! Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καφέ είναι η ισορροπία στις γεύσεις με την έντονη “γλυκιά” οξύτητα και το γεμάτο σώμα. Οι καλύτερες ποικιλίες φυτρώνουν στους πρόποδες των Άνδεων στα 1100 με 1500μ. Το γευστικό προφίλ χαρακτηρίζεται από γεμάτο βελούδινο σώμα, νότες καραμέλας βουτύρου, γλυκιά οξύτητα και επίγευση φουντουκιού.